Yr i mössan efter mässan

Årets Bokmässa i Göteborg är över för den här gången. Jag åkte som vanligt hem under lördag eftermiddag. Och nu är jag nästan hemma. Alltså kroppen är hemma, men hjärnan är kvar på golvet bland alla kollegor, vänner och boktravar Avicia download. Fick en vision igår om en skräckbok jag kan skriva (om inte John Ajvide Lindqvist hinner före…). Den ska handla om en bokmässa som aldrig tar slut java 7. Alla är där och det blir bara nya seminarier och nya boksläpp hela tiden. I en evighet. Som ”Groundhog Day” blandad med boken ”Jag 다운로드. En”. Jag ryser, men samtidigt känns det lite lockande…

IMG_0585

Världens bästa förlag – Natur & Kultur – hade lämnat ett överlevnadskit i receptionen på hotellet 한글뷰어 2010 다운로드. Allt man kunde behöva fanns med där, men tyvärr bara ett skavsårsplåster. Ska framföra det i utvärderingen av mässan. ; )

 

Min mässa började redan 09.00 på Internationella torget, där jag återsåg gamla vänner och mässrävar 다운로드. Sedan var det dags för seminariet ”Men orka! Räcker det inte med läroböcker?”, där jag ingick i panelen. Otroligt nog var salen nästan full – drygt 200 personer hade letat sig dit för att lyssna på vårt kloka samtal om fackboken i skolan 다운로드.

sem_annelie_drewsen

Arrangör var Gläfs och Natur & Kultur, och i panelen var Anne Brügge, Barbro Westlund, Mats Wänblad, Sassa Buregren och jag cura 한글판. (Foto: Annelie Drewsen)

 

På torsdagskvällen försökte jag summera dagen genom att skriva ner namnet på alla jag hade träffat, men jag fick ge upp efter en fullskriven sida i min anteckningsbok 10mb 이상 이미지 다운로드.

IMG_0596

Alla viktiga, roliga, trevliga möten får representeras av den här bilden som Annika Edlund från Umeå tog på mig och sonen 남벌 무료. Viktor var förresten på mässan med en ny bok. Den återkommer jag till i ett senare inlägg.

 

På fredag eftermiddag hade jag den stora äran att få delta i UR:s serie ”En bok en författare” på Kulturrådets Ung scen 영화 링컨 다운로드. Tara Moshizi stod för intervjuandet och hon var verkligen påläst och hade en del kluriga frågor i bakfickan, ex. ”Hur mycket väger en blåval?” och ”Har du något bra exempel på något fakta du häpnat över?”. Kunde väl svara rätt bra på det mesta,

bokmassa20140926-hos-kulturradet-6

(Foto: Markus Ström, som dök upp och överraskade mig totalt, utklädd till medarbetare i Akademibokhandelns monter. Jag blev helt ställd. Markus gör min hemsida: en man med många strängar på sin lyra…)

 

men jag insåg också när jag stod där inför publiken att det inte alltid handlar om att svara på frågorna utan att  bara låta dem knuffa på samtalet, och det var en skön insikt: man lär så länge man lever. Det var förstås mina faktaböcker som var i fokus och det var jätteroligt att få surra på om de fyra som kommit ut och nästa års bidrag till folkbildningen: boken om S N O R ! (Den orsakade viss munterhet i publiken och också en hel del funderingar, tror jag.)

 

Värt att nämna i övrigt var att återse gamla (och jättegamla) och nya vänner. Jag törs inte skriva några namn här, för då kanske jag missar någon. Det var trevligt att titta in hos ”mina” förlag Hegas, Berghs, Natur och Kultur och Opal, och höra om läget och prata om framtiden.

 

Dessutom var det som vanligt kul att träffa vännerna i BULT-styrelsen och våra gäster från Nepal! BULT:s tre program på Författarförbundets och Författarcentrums Litteraturscen var mycket bra!

 

Tack alla som gjorde även årets Bokmässa minnesvärd!