Tidningen Kulturen recenserar Havsvidunder

Bland saker som får en författare att fortsätta skriva är att andra läser. Det är kanske självklart. När läsaren dessutom berättar för andra vad bra boken är kan det knappast bli bättre android 웹뷰 다운로드.

 

Så här tycker Emilia Aalto på Tidningen Kulturen om min och Jojo Falks ”Havsvidunder”:

 

”I faktaboksserien med böcker som är lätta att läsa själv (från ca 6 år) har Engholm och Falk tidigare gett ut FakirerFladdermöss, Skelett, Mumier och Rovdjur 고수위소설. Engholm skriver, Falk ritar, och nu har Havsvidunder tillkommit i produktionen 다운로드. Omslaget är färgglatt och pryds av två attackerande bläckfiskar. Det ligger både någonting äventyrligt och finurligt över bilden.

Havsvidunder består av en ramberättelse där en pojke och hans pappa fångar någonting riktigt stort när de är ute och fiskar … men vad är det 영화 웨딩드레스 다운로드? Därefter följer associationer till vad som kan dölja sig under ytan, och vi får möta en hel del olika varelser. De koncisa texterna, som består av både historiska anekdoter och samtida fakta, m.m., illustreras av svartvita bilder på de förekommande djuren ngxplay download. Bland annat får läsaren möta Loch Ness-odjuret i Skottland, varelser som bor så djupt ned i havet att de är blinda, och Marianergraven som är djupare än 34 Eiffeltorn 다운로드.

Engholms texter skapar ett förtroligt tilltal med läsaren och avslöjar dels myter, men också sådant som våra föräldrar säger till oss enbart för att skrämmas 다운로드. Det är spännande, informativ och rolig läsning, som jag starkt rekommenderar till varje liten kunskapsivrande unge (även den vuxna kan ha saker att hämta här) 다운로드. Ibland funderar jag på om vissa begrepp skulle behöva förklaras/förenklas, men samtidigt kan det vara en utmärkt ingång till att ha fortsatta samtal kring läsupplevelsen med föräldrarna.”

Lysande, eller hur 다운로드? Men ”Mumier” är skriven av Malin Lilja och illustrerad av Jojo, och ”Rovdjur” är skriven av Anna Roos och illustrerad av Christina Alvner 본명조. Rätt ska vara rätt.

 

Länk till recensionen.