ST recenserar Havsvidunder

Havsvidunder har ju redan kommit ut! Ja, för länge sen till och med. Och den passar utmärkt som svalkande läsning, som personalen på Kristiandstads bibliotek uppmärksammat 다운로드. Och så har vi fått en väldigt fin recension i Sundsvalls Tidning. Det är Susanne Holmlund som verkligen läst boken precis som jag vill att den ska läsas 맥 os x 매버릭스. Härligt med recensenter som förstår sig på barnlitteratur! Här följer hela recensionen:

Samlad rolig havskunskap

 

Havsvidunder_framsida

Barnboksrecension
Bengt-Erik Engholm och Jojo Falk: Havsvidunder
Natur & Kultur
6 – 9 år

Något av det mest sympatiska med barn är att de gillar kunskap streamci.dll. Små böcker fulla med information om vår märkliga värld kan de aldrig få för många av. Så här på sommaren kommer nu också en om vad som kan finnas i havet 다운로드. Boken ingår i Lättläst-serien, men fungerar förstås precis lika bra för högläsning för mindre barn.

Här introduceras med enkla fakta verkliga rockor, blåvalar och jättebläckfiskar sida vid sida med mytologiska monster som Kraken och forntidens havsreptiler, och som bonus infogas också Kapten Nemo 다운로드.

Det är roligt skrivet och roliga bilder, även om de nog varit ännu roligare i färg. Här omtalas hur man hittat liv på så stora djup att ingen trodde det var möjligt, här finns några verkligt farliga havsinvånare (som oftare än små än stora monster) och här blandas allmänbildande havskunskap från såväl vetenskap, myt och litteratur 스케치업 2017 메이크 다운로드. Att slå ett litet slag för miljövård samtidigt är förstås inte heller fel.

Det är också bra att boken inte dödar barnens fantasi genom att bara slå vetenskap i huvudet på dem 국악방송. Ett ”man kan ju aldrig veta”, som här, skadar aldrig.

Det är det man inte vet om ett område, snarare än allt man vet, som lockar unga att bli forskare 1km 어플 다운로드.

Och vad gäller havet så är ju väldigt mycket fortfarande outforskat.

 

Susanne Holmlund
060-197278
susanne.holmlund@st.nu