Ny bok på gång!

Lite tätt mellan utgivningarna nu, men det kommer att dröja länge till nästa bok.

Den här gången är det bilderboken ”Med Pappa i fickan” med min text och Jonna Björnstiernas fantastiska bilder 레인보우식스 시즈! En bok som kanske får det lite tufft att hitta sin publik, eftersom varken jag eller förlaget, Berghs, är riktigt säkra på vem som är målgrupp 치아문단적소미호 다운로드. Ja, förutom alla då, jag menar att alla borde läsa den, ung som gammal. Men just det här och allt arbete jag lagt ner på texten gör mig extra glad att Lena och Linda på Berghs ville och vågade satsa på historien 카톡 프사 다운로드. Härligt.

Och så är jag så glad över att äntligen ha fått göra en bok tillsammans med Jonna! Vi träffades första gången när hon just debuterat, och vi hängde en del på Bokmässan i Göteborg 영화 약속 다운로드. Redan då kände jag att jag en dag ville göra en bok ihop med henne: jag älskar hennes bilder!

MedPappa_framsida

몬스터섬의 비밀. Så här tycker recensenten Berit Aler på BTJ om vår bok:

”Med Pappa i fickan är en poetisk bok om ett svårt ämne 카카오톡 내 정보 다운로드. Det finns flera bottnar i berättelsen om att mista en pappa, både att sakna och att komma på att livet med pappa kanske inte var som man ville att det skulle vara 다운로드. Då kommer barnets drömmar fram om en pappa att ha roligt med och göra de saker som inte gjordes när han levde. Problematiken med en förälder som dricker för mycket och blir sjuk av det skildras rakt och utan omskrivningar. // ’Allt det som var så himla knöligt och skrovligt i verkligheten, är utslätat och och mjukt i drömmen’ är ett citat som ganska väl beskriver bokens kärna 절세무쌍 다운로드. Illustrationerna av Jonna Björnstjerna, som var för sig är ett konstverk, följer bokens vemod och värjer sig inte för de svåra situationerna. Detta är en slags konst i ett format som är förknippat med en barnbok.”

Så långt idel lovord, men så kommer avslutningen, och även den är i stort sett positiv, men …

”Bengt-Erik Engholms text är mycket bra, men det som ändå gör mig något tveksam är om hur den skall användas 다운로드. Förmodligen att läsa för de barn som är berörda av problematiken eller är lite äldre, men också till vuxna.”

Jag förstår precis hur hon menar, men jag kan samtidigt bli lite trött på det här med frågan om bokens praktiska användning: måste en barnbok gå att ”använda” 더클럽 다운로드? Räcker det inte med att den ska berätta en givande historia, ge nya tankar och upplevelser, skapa känslor hos läsaren? Jag menar: vad fan ska vi använda Klas Östergrens senaste roman till?

Men glad är jag förstås för lovorden. Boken lär ska finnas i handeln nästa måndag, 11:e maj, samma dag som ”Råttornas själar” går att höra första gången i radio (och min kära Kicki kommer hit på besök!). Vilken dag!