Bengt-Erik Engholm, författare

portrait-43

Hej där ute! Här kan du läsa om mig och mina böcker.

NEWSFLASH (2014-12-12): Jag har tilldelats Sveriges författarfonds tvååriga arbetsstipendium på 90.000:-/år! Det är så underbart att få detta erkännande, och pengarna är inte heller de helt fel att få: två år av lugn och ro vad gäller försörjningen. Kanske kan jag tänka mig att åka iväg och skriva på annan ort en tid?

Vill du se mig i rörelse så kan du kolla på ”En bok, en författare” som sändes i Kunskapskanalen åttonde december 2014.

Ni är alla välkomna hit. Unga läsare, lärare på jakt efter författare till skolan, kollegor, skrivkurselever och alldeles, alldeles vanliga vänner.

Det kommer nya idéer hela tiden. På bokhyllan intill mitt skrivbord har jag satt upp två listor:

listorna-65

Som du ser står det ”Jag har gjort!” på den vänstra och den är till för att peppa mig de dagar jag känner att det inte blir något alls. Det är bra att påminna sig själv då och då om att man faktiskt åstadkommit något.

Den högra listan fylls ständigt på med nya projekt. Det är en trygghetslista: det är skönt att veta att det finns saker att hugga tag i.

Just nu ligger fyra manus på förlag för läsning. Ett av dem vet jag kommer att bli en bok, men de tre andra är inte antagna än. Ett bilderboksmanus illustreras och ett ungdomsboksmanus blir läst av en vän och lektör. Tre av titlarna på listan är genomskrivna, refuserade och vilande och väntande på de avgörande idéerna som ska förvandla dem från halvskapliga till bestsellers.

Totalt har jag 25 idéer, påbörjade berättelser och nästan färdiga manus på listan. Men det är inte så att det blir färre med tiden, utan snarare fler. Och det är väl bra. Tror jag.

 

 

Genom åren har flera förlag gett ut mina böcker och du kan läsa om mig på deras hemsidor: Berghs, OpalNatur och Kultur, Hegas,  och Bonnier Carlsen.
Gilla min författarsida på Facebook så får du alla nyheter om vad jag har för mig.