Faktaböcker

alla_fakta_ny-63Snoromslag

Jag är inte faktaboksförfattare. Det var ett långt och krångligt ord. Men nej: jag är en vanlig författare som ibland skriver böcker om verkliga saker.

När jag var liten var jag inte så nyfiken 다운로드. Men för några år sedan blev jag nyfiken, och då satte jag igång att ta reda på saker. Sedan började jag skriva böcker om dem.

Om Snor:

Bengt-Erik Engholm lyckas sätta fingret på precis allt man har hört om snor sedan man var liten och sedan ge det vetenskapliga och historiska förklaringar, och dessutom görs det på ett roligt och lättfattligt sätt.

– Ewa Wendt, BTJ

Läs mer om Snor här 삼성 로고 다운로드!

 

 

 

 

Om Fakirer:

Kanske kan även de mest

svårflirtade pojkarna bli lässugna.

 

– Madeleine Jehpsson, BTJ

Fakirer fick Bokjuryns pris som bästa faktabok 2010

Fakirer_omslag-35Läs mer om Fakirer här 레미제라블 영화!

 

 

 

 

 Om Fladdermöss:

I Bengt-Erik Engholm och Jojo Falks bok tar man både det läskiga och fascinerande kring fladdermössen på lustfullt allvar. Med ett lättläst språk som ganska unga läsare klarar av presenterar man roliga fakta som att fladdermössen gärna frossar i mygg och att vingarna egentligen är flyghud mellan fingrarna adobe cs2 다운로드.

 

– Pernilla Josefsson, Kommunalarbetaren

Fladderm+Âss_omslag-36Läs mer om Fladdermöss här!

 

 

 

 

Om Skelett:

…i en ny faktaspäckad bok om skelett får man ta del av intressanta och roliga fakta om just skelett, lite biologi, lite historia, lite populärkultur och lite död 다운로드. Det är fint när kunskap kan erövras med lätthet och man skulle säkert kunna locka en bokslukande ung människa att vilja fördjupa sig i något område, som tar sitt avstamp i just skelettet.

 

– Cecilia Fridén, Värnamo nyheter

Skelett_omslag-37Läs mer om Skelett här 소프트이더 다운로드!

 

 

 

 

När man precis lärt sig läsa är det bra om det finns spännande böcker att sluka. Och böcker med fina bilder i. Och att det finns böcker som handlar om läskiga saker. Och att det finns roliga böcker. När man läser dem kanske man skrattar och vill läsa mer 세븐 집 다운로드. Då har jag lyckats. Har man dessutom lärt sig saker är det väl helt perfekt?

För det mesta hittar jag på historier och skriver om dem, eller sånt jag varit med om. Men när jag skriver om riktiga saker håller jag mig till sanningen, för så ska det vara i faktaböcker.

Havsvidunder_framsida-62

Finns det monster under ytan 다운로드? Vem vet …

Läs mer om Havsvidunder här!

 

 

 

 

Nästa faktabok

Vad ska nästa faktabok handla om? Just nu håller jag på att fundera på det.

Jag har en lång lista på saker jag vill skriva om och sånt barn har sagt att de vill ha böcker om Polaris office 2017 download. Blod, till exempel, det är ett spännande ämne. Blodpudding och blodomlopp, hjärtat som pumpar och ”blodet droppar”. Och varför säger man till exempel ”blodad tand”? Tänder! Det är också spännande. Ja, du vet gaddar, som du har i munnen. Hur många har man? När kom den första människan på att hen skulle bli tandläkare 무료 실루엣 다운로드? Sånt undrar jag över. Och snor är jag också väldigt intresserad av. Varför har man snor i näsan? Och hur mycket kan det bli? Varför ska man inte peta näsan? Mitt huvud är fullt av såna tankar.

Jag skulle också vilja skriva om cirkusens historia. Och det ska jag göra snart, det känner jag på mig.

Jojo Falk som gör alla fina bilder i mina faktaböcker har en hemsida som du hittar här.
Hon gör också ofta bilder till Kamratposten