Bilderböcker

alla_bilderbocker-53

Bilderböckerna Vega och Råttornas själar acm 인증서 다운로드. llustratör och medskapare: Sara Gimbergsson

Man kanske tror att det är lätt att skriva bilderböcker 롤리폴리 mp3. Det är ju så lite text. Det är precis det som är grejen. Man hittar på en historia och den brukar ha många ord. När Sara får läsa den texten säger hon att jag ska stryka 야마토 2 다운로드. Då gör jag det. Sedan tecknar hon skisser. När jag har sett hennes skisser kan jag stryka ännu mer, för det är ju ingen idé att säga samma sak med både ord och bild 다운로드. Och till slut blir det en bra blandning av text och illustrationer för Sara är så himla duktig.

(Någon gång kanske jag skriver en bilderbokstext som man helt kan ta bort när illustratören gjort sina bilder 연말정산 양식 다운로드. Det skulle vara spännande.)

 

Vega i vågorna

vega-2-14Jag såg Vega bada i Spanien en solig söndag ms project 2010. Hon hette säkert något annat, men jag kallade henne Vega. Det var massor med barn och vuxna i vattnet. Vegas pappa lekte med de större syskonen, så ibland guppade hon iväg från honom 파란 메일 다운로드. Men så drog han tillbaka henne så att hon inte skulle försvinna. Hon guppade iväg flera gånger och han drog tillbaka henne.

Jag var där på stranden och hade ledigt 다운로드. Men kan en författare vara ledig? Nej, hjärnan lever sitt eget liv och plötsligt hade jag historien om Vega i huvudet.

 

 

Råttornas själar

r+Ñttornas sj+ñlar omslag-32När Sara och jag varit på Bokslukaren i Stockholm och läst ur ”Vega i vågorna” berättade jag lite av den här historien för henne 다운로드. ”Det där måste du skriva”, sa hon och så blev det en ny bok. Den gjorde vi också tillsammans.

Jag brukar säga att om man ska skriva måste man ha fantasi 다운로드. Har man inte det är det lika bra att ge upp. Men man kan också hitta historierna runt omkring sig, överallt. Det kan vara något du ser, som med Vega. Du börjar tänka: vad hände innan och vad händer sen? Starten till berättelsen finns där, sen får fantasin ta vid.

Men med ”Råttornas själar” var det på ett annat sätt.  Det var som sagt en historia jag berättade för Sara. Och det var ett minne från min egen barndom.

Det är alltså bra att ha fantasi, blick för nya berättelser och egna minnen och erfarenheter när man ska hitta på en historia.

 

Med Pappa i fickan

Berättelsen började med en dröm. Min pappa hade varit sjuk och jag drömde att han var så liten att han kunde ligga i min hand. Och texten började som en sorts dikt för vuxna för länge sedan. Men för ett par år sedan började jag tänka att den kanske kunde bli en bilderbok. Och nu ska den bli det och duktiga Jonna Björnstjerna ska göra bilderna. Jag har verkligen längtat efter att få jobba med Jonna.

Boken kommer ut våren 2015, på Berghs förlag.